Atlantic Salmon Fly Fishing

Vi er passionerede fluefiskere - i særdeleshed laksefiskere.

For os handler fluefiskeri ikke kun om fangsten, men i høj grad også om alle de andre aspekter der er ved fluefiskeriet eller ved livsstilen om man vil.

Selskabet er stiftet med det primære formål at tilbyde noget af det bedste fluefiskeudstyr der er på markedet samt fiskerejser til destinationer af absolut højest mulige kvalitet. 

Vi har mange års erfaring både fra rejse- og grejbranchen og er derfor godt klædt på til at yde god og kompetent
vejledning til vores kunder.

Hvorfor har vi valgt at starte eksklusivt med LTS?

Vi har helt bevidst valgt at starte med stort set kun at tilbyde produkter fra LTS, fordi vi mener LTS producerer grej i en
kvalitet- og til en pris, vi kan stå 100% inde for.

LTS blev etableret tilbage i 2004 og har igennem årene udviklet rigtig mange produkter. Der har altid været fokus på kvalitet og innovation, som igennem årene har sikret bedre og bedre produkter i takt med at detaljer er blevet finpudset. 

På en demodag med Trond Syrstad prøvede vi hele sortimentet og vi var hurtigt klar over at LTS grejet var tilpasset og optimeret i en grad vi ikke tidligere havde oplevet ved andre brands.

Det var tydeligt at både garvede- såvel som mere uerfarne fluekastere, havde stor gavn af det samspil der er mellem især stænger og liner.

Stænger, liner og hjul er naturligvis en væsentlig del af produktsortimentet, men LTS tilbehøret er i den grad også værd
at undersøge, fordi der tilbydes det meste af det en fluefisker har brug for, lige fra lineklippere, krogløsere og målebånd til vandtætte tasker og beklædning.

Hvad er strategien bag salget af LTS i Danmark?

Vi har valgt en noget utraditionel strategi ift. salg af LTS i Danmark. 

LTS produkterne bliver fremadrettet kun solgt fra vores egen webshop og da vi køber direkte af producenten kan vi holde priserne på et niveau der er hidtil uset for grej af så høj kvalitet.

Vi har en målsætning om at yde service i særklasse og vi håber det er medvirkende til at vores kunder får stor
glæde og gavn af det grej- og de rejser vi tilbyder.

 Knæk & bræk

 ASFF – Atlantic Salmon Fly Fishing

Lidt om os

 • Lars P. Sørensen

  Mit navn er Lars P. Sørensen og jeg er turleder på mange af ASFF turene. Min første tur til Norge var tilbage i 2010 og jeg har fisket laks i Norge hver sæson lige siden. Fluefiskeriet har jeg dyrket siden jeg var barn, men frem til 2010 var det primært som tørfluefisker.

  I dag er det laksefiskeriet der trækker mest, med Skjern å og Orkla som de absolutte favoritter.

  Jeg står for den daglige drift hos ASFF og har tidligere arbejdet flere år i grejbranchen, hvilket giver en god forudsætning for rådgivning omkring stænger, hjul, liner etc. 

  Det er enormt vigtigt for mig at vores deltagere er klædt så godt på som muligt udstyrsmæssigt, således alt er tilpasset de forventede forhold. Det handler ikke om at have de nyeste og dyreste sager, men det rigtige grej til forholdene.

  Er man ny i fluefiskeriet efter laks sørger jeg for det bedst mulige udgangspunkt, både når det gælder udstyr, kastetræning og basal fisketeknik.

  Håber vi ses ved elven, åen eller kysten, knæk og bræk.

  Mail: ls@asff.dk

  Mobil: +45 26275321

 • Torben Høiberg

  Mit navn er Torben Høiberg, jeg er 56 år (1965) og bor sammen med min dejlige kone Anne Mette Høgh Høiberg i Hornslet, hvor vi har boet siden 1995. Vi har sammen to vokse børn Mads og Niels.

  Som mange andre lystfiskere starterede jeg fiskeriet da jeg var ung. Vi havde sommerhus tæt ved Gudenåen, hvor jeg ofte fiskede efter gedder og aborrer. Fiskeriet aftog i en lang periode, hvor jeg bl.a. startede egen virksomhed (1990). I 2004 skete der en stor ændring, idet en af mine bedste venner spurgte, om jeg havde lyst til at tage en tur med til Norge for at fiske laks. Jeg havde aldrig prøvet at være på fisketur i en uge – og så alene med den bedste ven – hvad kunne gå galt? Jeg tog med på turen, som vendte op og ned på min lyst til at fiske. Dengang var det fiskeri med orm, og jeg har meget tålmodig. Det skulle vise sig, at der gik nogle år før jeg var heldig! Faktisk, så var jeg på ikke mindre en 8 ugers fisketure i Norge, før jeg i 2009 endelig var heldig at fange min første og stadig største laks på 10 kg. Jeg havde skiftet fra orm til blink, og jeg husker tydeligt, hvor stor en forløsning det var endelig at fange en laks efter 8 ugers forsøg – spredt over årene fra 2004 – 2009.

  Jeg erkender gerne, at jeg er fuldstændig tosset med laksefiskeri. Jeg har siden 2004 været i Norge min. én gang – igennem de senere år værdsætter jeg at kommer afsted 2-3 uger hvert år og gene flere, hvis det kan gå op i en højere enhed med familien. Udover laksefiskeriet har jeg fisket efter kongelaks og steelheads i British Columbia og havørred i Sverige. Jeg fortsætter med at drage afsted til Norge hvert år. Jeg fisker naturligvis også i Danmark efter gedder, laks og havørred.

  Personligt har jeg det naturligvis ligesom mange andre – i det øjeblik laksen hugger, så står tiden stille – jeg er blevet bedre til at nyde fighten og går meget op i at få så mange fights på film som overhovedet muligt, da det giver mulighed for at genopleve de øjeblikke, som jeg værdsætter meget højt.

  Udover fiskeriet, så kan en fisketur noget ganske særligt. Det at være afsted med andre med samme passion er fantastisk, og er man afsted med venner, så får man nogle ganske særlige øjeblikke ved valdet i den skønne natur. Hyggen, god mad og utallige historier er for mig også en del af en succesfuld uge. Vi ved alle, at der ingen garanti er for laks – det kræver, at man er tålmodig, og bruger så lang tid som muligt med noget i vandet.

  Den primære grund til, at jeg har involveret mig i ASFF er – udover selv at fiske naturligvis, at det er en stor glæde for mig at se, når andre lystfiskere får deres drømme opfyldt, når de fanger laks og hygger sig i godt selskab. 

  Mail: th@asff.dk

  Mobil: +45 2919 2951

1 af 2

Samarbejdet med LTS

Vi har alt for ofte haft deltagere med på vores ture, hvor grejet ikke var ordentligt tilpasset og dermed besværliggjorde fiskeriet. Det vil vi naturligvis gerne undgå og efter en demodag med LTS og Trond Syrstad var vi ikke i tvivl om at vi havde fundet løsningen. Norske LTS producerer grej, hvor især stænger og liner, er 100 procent tilpasset hinanden og som kan bruges af alle uanset niveau. Samtidig er priserne langt under hvad man ellers ser fra andre top brands, hvilket gjorde beslutningen om at blive forhandler af LTS i Danmark utrolig nem.

"Vi i LTS vil samarbejde med verdens førende udviklingsmiljøer inden for fluefiskeri og vi vil udfordre teknologien til det yderste, så du får bedre udstyr tilpasset dine fisketure. Vi vil simpelthengøre dit fiskeri så effektivt som muligt og lave udstyr, som vi synes, udstyrbør være."

Trond kom først og Knut lidt efter. At vokse op kun et stenkast fra Orklas breder gør noget ved nysgerrige børns sind. Enten oplever du traumatiske næstenuheld og udvikler en livslang frygt for vand, eller også bliver du en tvangsneurotisk laksefisker. Tvillingerne endte heldigvis i den sidste kategori. Dengang fiskede man i øvrigt ikke kun efter laks. Sommer og vinter kastede de sig over alt, der så ud til at kunne svømme. De fiskede, derfor var de. Filosofisk og smukt. Drengene fik deres første tohåndsfluestænger, da de var ti år gamle. Byggesæt fra Hardy(eller fibatube)med tilhørende DT liner på knap 30 meter og det blev begyndelsen til en historisk fase i norsk fluekastning.

Det varede ikke længe, ​​før de mestrede dette udstyr langt bedre end de fleste af deres voksne medfiskere. De lærte sig speycast i en alder af tolv, og på det tidspunkt kastede næsten ingen på den måde. At visse voksne laksefiskere henvendte sig til tolvårige for at lære nye måder at kaste flue på, var både interessant og specielt, men sådan var det. Og der skulle ikke gå længe før de to brødre satte sig for at lave bedre stænger end det der allerede fandtes på markedet dengang.

LTS i dag

LTS eller Loop team Syrstad som det oprindeligt hed gik igennem en skilsmisse i 2012 og LTS Flyfishing som vi kender det i dag blev dannet. Forretningsmanden Leiv Rædergård slog sig sammen med tvillingerne Trond og Knut og købte rettighederne til LTS af Loop i Sverige. Knut tabte desværre kampen mod kræften, så det er nu Leiv og Trond, der styrer firmaet sammen med John Olav Rædergård og Jon Erik Grøset fra hovedkontoret på Løkken Verk. ”Vi i det nye LTS vil samarbejde med verdens førende udviklingsmiljøer inden for fluefiskeri og vi vil udfordre teknologien til det yderste, så du får bedre udstyr tilpasset dine fisketure. Vi vil simpelthen gøre dit fiskeri så effektivt som muligt og lave udstyr, som vi synes, udstyr bør være.”